Over

Sinds mijn studies (Master in de Kinesitherapie en Psychomotorische therapie) volg ik yogalessen om mezelf niet te verliezen als hoogsensitief persoon in een maatschappij met een overvloed aan info en stress, en om steeds weer te kunnen thuiskomen bij mezelf.

Ondertussen geef ik reeds meer dan 10 jaar les in Kundalini Yoga, voor mij een yoga waarin de flow van het leven zelf terug te vinden is.

 

Daar yoga traditioneel voor mannen en door mannen is ontwikkeld en ook zo gegeven wordt, zocht ik naar meer balans, daardoor kwam ik bij Shakti Dance terecht, die twee van mijn passies; yoga en dans combineert.

Er volgde een pad van het vrouwelijke principe meer en meer te verweven in de eerder mannelijke yoga-beoefening en dat is ook in mijn lessen aanwezig.

1/1

Steeds weer in mijn leven stuit ik op het ontdekken van het ware vrouwelijke, doordat ik bots met wat wordt 'voorgeschreven' als zijnde vrouwelijk in onze maatschappij. Dit leven is voor mij voor een groot stuk een ontdekkings- en herinneringsreis naar het diepe en ware vrouwelijke en dat helemaal te laten ontkiemen in mezelf. 

 

De manier waarop Arvigo® Therapy het vrouwelijke eert en ondersteunt, raakt mij in het bijzonder. Ik pas de wombmassage zelf dagelijks toe en voel het afstemmen en gronden in mezelf. Het is voor mij een vorm van heling en ik vind het fantastisch om dit door te kunnen geven.

De eerder sjamanistische 'Closing The Bones' sessies zijn enorm complementair met de Mayan Abdominale Massage of Arvigo® Therapie en kunnen eigenlijk met niets vergeleken worden. De diep koesterende kwaliteit springt er voor mij uit en het is mijn stille wens dat elke vrouw deze behandeling  mag ervaren.

Body de-armouring is heel diep bodywork, waar een fijne afstemming, een grote gevoeligheid, een sterke presence en helende, liefdevolle aanraking cruciaal zijn. Ik ervaar deze sessies als heel krachtig en puur.

 

De naam Inner Woman is voor mij heel betekenisvol, het gaat over het voeden van die innerlijke vrouw (yin element) die vaak nog steeds heel erg onderdrukt is, hoezeer we ook geloven van niet. Alsook is het ook mijn eigen 'Inner Woman' die groeit en groeit en zo naar buiten reikt.

De aarde, de natuur, de dieren, de mensen, de maatschappij,… alles schreeuwt om balans van een gezond mannelijk en vrouwelijk principe in harmonie met elkaar. En ik hoor die roep als een oorverdovende schreeuw, waar ik niet anders kan dan aan beantwoorden, in de eerste plaats in mezelf, maar ook in mijn werk… Het stap voor stap afleggen van diepgewortelde innerlijke zelfafwijzing is nodig als we willen massaal stoppen met de afwijzing van de Aarde en haar bewoners…

 

Dus in Haar naam, verwelkom ik je…

Katrien Haerynck

'It is said that when we lose touch with what is sacred within us and around us, civilizations decay and crumble. It is my prayer to cultivate all that is sacred...'

'Here in this body are the sacred rivers, here are the sun and moon, as well as the pilgrimage places. I have not encountered another temple as blissful as my own body.'  - Saraha

2020 Inner Woman