top of page

Wie ben ik?

Het liefst vertel ik je een beetje wie ik ben ipv. eerst op te sommen wat ik allemaal doe, welke diploma's ik op zak heb,... zodat je kan afwegen en vergelijken. Vaak is dat ook een pantser dat we rond ons dragen.

Ik wil graag beschrijven waar ik van houd, dan kan jij voelen of je hier al dan niet mee resoneert. Verder in de tekst kan je nog iets lezen over wat ik doe en kan en waarom. Ik houd van de natuur, ook mijn eigen natuur en ook jouw natuur. Het is mijn 'happy place'.

F9115C58-6D64-4766-BD63-CDAAB73E3C9D-min(1).jpeg

Ik houd van wilde, ongerepte plekken die zinderen van energie. Ik houd van de zon op mijn huid, de wind in mijn haar, het concert van vogels in mijn oren of het luisteren naar golven. Ik houd van water, de zee, walvissen en dolfijnen, hun vreugde en speelsheid. Hun zachte energie. Ik houd van dieren, wilde vrije dieren. Ik houd van kinderen en mensen, van jong zijn en oud zijn.

 

Ik houd van voelen, van mezelf verbinden met anderen, van groeien in intimiteit. Ik probeer al mijn emoties te omarmen en daar houd ik van. Ik houd van muziek en dansen, het is mijn favoriete manier van bewegen en mezelf uitdrukken. Ik houd van drummen, zingen en ademen. Ik houd van yoga, van wandelen en zwemmen in zee. Ik houd van schoonheid, van liefde, van dingen onderzoeken en in vraag stellen, van mijn overtuigingen afpellen en toetsen aan wat zich aan me toont. Ik houd van experimenteren en koken en lekker eten, maar ik houd ook van vasten omdat het mij terugbrengt naar mijn essentie en eenvoud. Ik hou ervan een ziel te zijn in een vrouwelijk lichaam. Ik houd van partner zijn en ook mama te zijn met mijn familie rond me, maar ik houd ook van stilte en alleen zijn.

 

 

Heel lang geleden ondertussen, studeerde ik voor mijn Master diploma in de kinesitherapie en erna nog in de Psychomotorische therapie, want het lichaam en hoe het functioneert en vooral ook hoe lichaam, geest en emoties diep verbonden zijn, interesseren me mateloos. Daar zo'n master opleiding best wel stresserend is, begon ik met yogalessen volgen, het hielp mij als sensitief persoon onder druk ook te functioneren.

Ik ontdekte dat ik graag les gaf en begon in 2007 les te geven in Kundalini Yoga, voor mij een yoga waarin de flow van het leven zelf terug te vinden is.

 

Daar yoga traditioneel voor mannen en door mannen is ontwikkeld en ook zo gegeven wordt, zocht ik naar meer balans, daardoor kwam ik bij Shakti Dance terecht, die twee van mijn passies; yoga en dans combineert.

Ondertussen maakte ik me los van elke lineage, ik ben dankbaar voor alles wat ik leerde, ik zag daarnaast ook de schaduwkant van veel 'instituten en bepaalde leraars', en voel sterk de roep mijn eigen pad in soevereigniteit te volgen. Dat doe ik nu dus...

Steeds weer in mijn leven stuit ik op het ontdekken van het ware vrouwelijke, doordat ik bots met wat wordt 'voorgeschreven' als zijnde vrouwelijk in onze maatschappij. Dit leven is voor mij voor een groot stuk een ontdekkings- en herinneringsreis naar het diepe en ware vrouwelijke en dat helemaal te laten ontkiemen in mezelf. En ja daar ondersteunde ik mezelf in door te dansen, talloze boeken te lezen, deel te zijn van vrouwencirkels, tantra te verkennen en me te verdiepen in vrouwelijke mysteriescholen.

Daarnaast houd ik ook van aanraken, massage, voelen, de kracht van het helen met mijn handen en 'presence'.

 

De manier waarop Arvigo® Therapy het vrouwelijke eert en ondersteunt, raakt mij in het bijzonder. Ik pas de wombmassage zelf dagelijks toe en voel het afstemmen en gronden in mezelf. Het is voor mij een vorm van heling en ik vind het fantastisch om dit door te kunnen geven.

De eerder sjamanistische 'Closing The Bones' sessies zijn enorm complementair met de Mayan Abdominale Massage of Arvigo® Therapie en kunnen eigenlijk met niets vergeleken worden. De diep koesterende kwaliteit springt er voor mij uit en het is mijn stille wens dat elke vrouw deze behandeling  mag ervaren.

Body De-Armouring is heel diep bodywork, waar een fijne afstemming, een grote gevoeligheid, een sterke presence en helende, liefdevolle aanraking cruciaal zijn. Ik ervaar deze sessies als heel krachtig en puur. Eigenlijk kan ik De-Armouring mijn 'spiritueel pad' noemen, ik pas het toe op mijn lichaam, via mijn relaties, via voeding, via zelf-reflectie,...

 

De naam Inner Woman is voor mij heel betekenisvol, het gaat over het voeden van die innerlijke vrouw (yin element) die vaak nog steeds heel erg onderdrukt is, hoezeer we ook geloven van niet. Alsook is het mijn eigen 'Inner Woman' die steeds meer bloeit en in haar zelf-expressie komt en dat graag wil delen met de 'wereld'.

De aarde, de natuur, de dieren, de mensen, de maatschappij,… alles schreeuwt om balans van een gezond mannelijk en vrouwelijk principe in harmonie met elkaar. En ik hoor die roep als een oorverdovende schreeuw, waar ik niet anders kan dan aan beantwoorden, in de eerste plaats in mezelf, maar ook in mijn werk… Het stap voor stap afleggen van diepgewortelde innerlijke zelfafwijzing is nodig als we willen massaal stoppen met de afwijzing van de Aarde en haar bewoners…

 

Dus in Haar naam, verwelkom ik je…

Katrien Haerynck

'It is said that when we lose touch with what is sacred within us and around us, civilizations decay and crumble. It is my prayer to cultivate all that is sacred...'

'Here in this body are the sacred rivers, here are the sun and moon, as well as the pilgrimage places. I have not encountered another temple as blissful as my own body.'  - Saraha

bottom of page