top of page

WAT?

Closing The Bones is een behandeling alsook een ritueel. De behandeling werd terug in herinnering gebracht vanuit Zuid-Amerika, maar met wat nader onderzoek, blijkt elke cultuur wel een gelijkaardige methode gekend te hebben. Traditioneel werd de behandeling vooral gedaan bij vrouwen vlak na de bevalling, de eerste sessie reeds 6 uur na de bevalling gevolgd door nog minstens 4 sessies.

De behandeling bestaat uit het gewiegd worden met een rebozo (een katoenen geweven doek), alsook het gesloten worden rond de heupen en andere gewrichten met de rebozo. Bij een gekantelde baarmoeder wordt ook een correctie uitgevoerd met de rebozo. Een deel van de behandeling bestaat uit een verwarmende olie massage van de buik met specifieke technieken om de organen te ondersteunen en baarmoeder en blaas terug te brengen naar hun 'happy place'.

Op het einde van de behandeling wordt het lichaam 'gesloten' en ingebakerd, er wordt zacht gedrumd, gezongen of een gedicht voorgelezen.

Wat sterk voelbaar is bij deze behandeling is dat het naast het fysieke aspect, het een ritueel is waarbij emoties, overgangen, het terugvinden van je essentie,... op een diepvoedende, koesterende manier worden ondersteund en geëerd.

VOOR WIE?

Iedereen die een bekken heeft, man of vrouw, heeft er baat bij. De behandeling bewerkstelligt wat je op dat moment het meeste nodig hebt.

Deze behandeling kan vooral heel heilzaam zijn postpartum, na het verlies van een kind(je), in overgangsperiodes, bij hoogsensitiviteit, bij het gevoel energie te 'lekken', het gevoel jezelf 'kwijt' te zijn, angstgevoelens en depressie, ingrijpende veranderingen in je leven... Er staat geen leeftijd op en de behandeling wordt ook gegeven aan mannen.

EFFECTEN

De effecten zijn heel persoonsgebonden, maar kunnen volgende zijn: diepe ontspanning en rust, loslaten van gestagneerde emoties, aarding, meer in lichaam aanwezig, dichter bij je essentie, diepe koestering, voeding, geborgenheid, containment, verhoogde flow in lichaam, buik en bekken met als gevolg betere hormoonhuishouding, verbeterde immuniteit, en gezonde tonus van spieren en weefsel, helderheid en inzicht in eigen zijn en leven, het maken van een plotse 'klik',...

Maar zoals eerder gezegd en eveneens eigen aan een ritueel, iedereen ontvangt iets uniek.

7841DD28-E133-4069-8D3E-3C2481A41DB7-min.jpeg
bottom of page