top of page

WAT?

De Arvigo Techniques Of Maya Abdominal Therapy® (ATMAT) zijn een externe, niet-invasieve manipulatie en massage van buik, bekken, sacrum en rug. Deze massage heeft als doel de voortplantings- en spijsverteringsorganen terug in hun oorspronkelijke en natuurlijke positie en functioneren te brengen. De circulatie, de homeostasis (zelfregulerend, zelf-helend vermogen van het lichaam) en de haemodynamics (de ononderbroken en belangrijke flow van bloed en andere lichaamsvloeistoffen) worden gestimuleerd. De hormonale feedbackloop tussen de eierstokken en de pijnappelklier wordt geoptimaliseerd, alsook chronische spanning in en rondom je bekken gereduceerd.

 

De behandeling biedt je ook inzichten in specifieke persoonlijke issues en verlichting van lichamelijke klachten en emotionele stress. Je leert ook een helende 'womb' massage.

 

Het is dus eigenlijk een manier van ‘helen’, terug heel maken door het terug laten stromen van de rivier (bloed, lymfe, chi, zenuwstelsel) die dan zorgt voor zuivering, voeding en regeneratie van alle organen.

 

Veel vrouwen en mannen lijden nodeloos aan de gevolgen van een uit balans geraakte baarmoeder of prostaat die met relatief eenvoudige technieken terug hun gezonde positie kunnen innemen. De gevolgen zijn verbeterde conditie van de voortplantingsorganen en spijsvertering, alsook een verbeterd emotioneel welbevinden.

 

VANWAAR?

Dr. Rosita Arvigo is een herbaliste en doctor in de naprapathy, een behandelmethode gelijkaardig aan osteopathie. Sinds meer dan 40 jaar ontwikkelde ze de Arvigo Techniques of Maya Abdominal Therapy® waarin ze haar 13 jaar lange leertijd bij de Maya healer-sjamaan, Don Elijio Panti, combineerde met haar eigen kennis en onderzoek naar traditionele heelwijzes van wroedvrouwen in Centraal Amerika. De patrones van Arvigo® Therapy is Ix Chel, de Maya godin van heling. Ze is tevens de godin van fertiliteit en creativiteit.

 

EFFECTEN?

Naast het terug stromen van levenskracht (Shakti) en vitale voeding in bekken en buikgebied, voel je je vaak ook meer gecenterd als vrouw bij het dagelijks toepassen van de self-care womb massage en een regelmatige Arvigo® behandeling.

 

Met als gevolg een verbetering tot verdwijnen van de symptomen die een niet in balans zijn met zich meebrengen.

 

En afhankelijk van hoe ver je bereid bent om transformatie te laten gebeuren, is er ook een verandering in life-style, integratie van emoties, aanpassing van voeding en het toepassen van andere tools die jou specifiek aangeraden zijn tijdens het individuele proces.

 

Vaak is er ook een terug of meer bewust afstemmen op je natuurlijke ritme als vrouw (en man) i.p.v. ‘high-performing all the time’, wat op langere termijn zoveel schade brengt voor iedereen.

Een beetje te vergelijken met de seizoenen, als we ons niet afstemmen op de seizoenen, en we willen het hele jaar door als een Prima Donna rondlopen dan zie je vanzelf dat dat problemen zal creëren. Hetzelfde met het negeren of zelfs ronduit onderdrukken van onze cyclische natuur.

"If your womb is aligned,

your creative force is aligned,

your feminine vitality will be aligned."

31E7E915-B0BA-4C81-9791-E9864153C76E-min.jpeg
bottom of page